Rubrieken
Zoeken
Vinden: Categorie: Plaats: Binnen:

Trefwoord

Specifieer Rubriek

Stad/Provincie, of Postcode

Kilometers

De Hallen Haarlem

De Hallen Haarlem

De Hallen Haarlem

Grote Markt 16
Haarlem, 2011 RD


Telefoon: 023 - 511 57 75

De Hallen Haarlem is het museum voor moderne en hedendaagse kunst in Haarlem. Drie keer per jaar organiseert De Hallen Haarlem een tentoonstellingscluster over actuele ontwikkelingen in de beeldende kunst. Het museum biedt hiermee een platform voor kunstenaars uit binnen- en buitenland, met het accent op fotografie en videokunst. De jaarlijkse grote zomertentoonstelling van De Hallen Haarlem heeft de eigen collectie klassiek-moderne kunst als basis en biedt kijkplezier voor een breed publiek.

 

Tentoonstellingen
De hedendaagse programmering heeft een signalerende functie; het tentoonstellingsbeleid is erop gericht een gevarieerd inzicht te geven in de ontwikkeling en in de internationale hedendaagse kunst. De Hallen Haarlem toont regelmatig solopresentaties van internationaal spraakmakende kunstenaars die nog niet eerder in Nederland hebben geƫxposeerd.

Collectie
De Hallen Haarlem beheert een collectie moderne en hedendaagse kunst, die uit ongeveer 10.000 werken bestaat. Het verzamelbeleid is gericht op het werk van kunstenaars die de moderne samenleving kritisch onder de loep nemen. Daarbij gaat de aandacht uit naar drie zwaartepunten: werk dat de blik richt op de mens, werk
Koop je ticket via het VVV kantoor of de VVV Haarlem webshop met korting! 

Openingstijden

Dinsdag t/m zaterdag van 11:00 tot 17:00 uur
Zondag van 12:00 tot 17:00 uur
met een aandachtige blik op de samenleving, en werk dat een ontsnapping aan de (bittere) realiteit tracht te bieden.


Andere Rubrieken:
 Musea