Rubrieken
Zoeken
Vinden: Categorie: Plaats: Binnen:

Trefwoord

Specifieer Rubriek

Stad/Provincie, of Postcode

Kilometers

Corrie ten Boomhuis Haarlem

Corrie ten Boomhuis Haarlem

Corrie ten Boomhuis Haarlem

Barteljorisstraat 19
Haarlem, 2011 RA


Telefoon: 023 - 531 08 23

In de Tweede Wereldoorlog verborg de familie Ten Boom Joden en verzetsstrijders in hun huis in de Barteljorisstraat in Haarlem. Door verraad kwam de familie in gevangenschap en concentratiekampen terecht. Alleen Corrie heeft het overleefd.

 

Het huis van Corrie ten Boom is nu een museum. Een groot deel van de woning is zo ingericht dat het overeenkomt met hoe het er in de veertiger jaren van vorige eeuw, dus ten tijde van de Tweede Wereldoorlog, heeft uitgezien. Bezoekers kunnen er de “Schuilplaats” zien, een smalle ruimte achter een valse muur in de slaapkamer van Corrie. Hier waren Joodse onderduikers en anderen veilig voor de Nazi’s. Het museum heeft ook een winkel waar boeken (o.a. The Hidingplace), cd’s en dvd’s van en over Corrie en de familie Ten Boom worden verkocht.

Rondleidingen in het Nederlands zijn er gewoonlijk van dinsdag t/m zaterdag tussen 10:00 en 15:30 uur. Bent u niet in staat om ons te bezoeken? Bekijk dan de virtuele tour. Lees meer » 

 

Digitale tour

Bent u niet in staat om het museum te bezoeken? Volg dan de digitale tour en breng zo een virtueel en toch levensecht bezoek aan het Corrie ten Boomhuis. Om deze digitale tour te bekijken, dient u Adobe Flashplayer geïnstalleerd te hebben.


Andere Rubrieken:
 Musea